AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

Een patiënt bezoeken

Vanaf nu mag elke patiënt één bezoeker per dag ontvangen, tussen 14.00 en 19:00 uur. Een bezoek duurt maximum één uur. Dit geldt vanaf de eerste opnamedag.

In een meerpersoonskamer proberen we ervoor te zorgen dat er max. twee bezoekers op hetzelfde moment aanwezig zijn. Belangrijk is dat wie ziek is en/of symptomen van COVID-19 vertoont niet op bezoek komt.

Dit blijft ook gelden: Houd 1,5 meter afstand, draag een mondmasker en ontsmet je handen.

Voor de volgende afdelingen gelden specifieke richtlijnen

  • Materniteit: De partner mag op bezoek komen, één keer per dag zonder tijdslimiet. Broers en zussen van de baby mogen één keer per dag op bezoek komen tussen 16.00 en 20.00 uur, met een maximum van twee kinderen per bezoek. Grootouders mogen tijdens het verblijf één keer per twee op bezoek komen. Dit bezoek duurt max. één uur.

  • Neonatologie: Enkel de ouders van de baby zijn welkom, twee keer per dag zonder tijdslimiet.

  • Pediatrie: een ouder mag het soort als begeleider en mag ook blijven slapen. De andere ouder mag op bezoek komen. Op pediatrie is bezoek van broers en zussen op dit moment niet mogelijk.

  • Palliatieve zorgen: bezoek kan, na afspraak via de verpleegafdeling.

  • Intensieve zorgen: één bezoeker per patiënt per dag en dit max. 45 minuten. Verdere afspraken worden gemaakt via de verpleegafdeling.

Andere uitzonderingen

  • Essentieel bezoek kan ook buiten de geldende bezoekuren. Het gaat dan om situaties waar een patiënt hulp nodig heeft bij maaltijden, ondersteuning bij gesprekken met een arts van hulpverlener, mentale ondersteuning, bij kritieke toestand van terminale zorgcontext, begeleiding van mindervalide patiënt, ...
    De essentiële bezoeker telt wel als die ene toegelaten bezoeker per dag.

  • Kinderen jonger dan 16 jaar mogen per twee en met begeleiding van een volwassene op bezoek bij een opgenomen ouder. Maak hier goede afspraken met de verpleegafdeling.

  • COVID-patiënten kunnen geen bezoek ontvangen.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.