AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

Een patiënt bezoeken

Vanaf nu mag elke patiënt één bezoeker per dag ontvangen, tussen 14.00 en 19:00 uur. Een bezoek duurt maximum één uur. Dit geldt vanaf de eerste opnamedag.

Ben je ziek, verkouden of heb je symptomen van COVID-19? Kom dan niet op bezoek.

Dit blijft gelden: draag een mondmasker, ontsmet je handen en houd afstand

Voor de volgende afdelingen gelden specifieke richtlijnen

  • Materniteit: De partner is altijd welkom. Broers en zussen van de baby mogen elke dag op bezoek komen. Tussen 17.00 en 19.00 uur zijn maximum twee bijkomende bezoekers welkom. Een bezoek duurt maximum één uur.

  • Neonatologie: Enkel de ouders van de baby zijn welkom, twee keer per dag zonder tijdslimiet.

  • Pediatrie: één ouder mag mee als begeleider en mag ook blijven slapen. De andere ouder mag op bezoek komen. Bij een dagopname mogen de twee ouders het kind begeleiden. Op pediatrie is bezoek van broers en zussen niet mogelijk.

  • Palliatieve zorgen: bezoek van partner, kinderen en naasten kan. We werken hier zoveel mogelijk op maat. Verdere afspraken worden gemaakt met de verpleegafdeling.

  • Intensieve zorgen: Er zijn twee bezoekmomenten per dag, om 14.00 uur en om 17.00 uur. Verdere afspraken worden gemaakt met de verpleegafdeling.

Andere uitzonderingen

  • Essentieel bezoek kan ook buiten de geldende bezoekuren. Het gaat dan om situaties waar een patiënt hulp nodig heeft bij maaltijden, ondersteuning bij gesprekken met een arts of hulpverlener, mentale ondersteuning, bij kritieke toestand van terminale zorgcontext, begeleiding van mindervalide patiënt, ...

  • Kinderen jonger dan 16 jaar mogen per twee en met begeleiding van een volwassene op bezoek bij een opgenomen ouder. Maak hier goede afspraken met de verpleegafdeling.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.