AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

Een patiënt bezoeken

Vanaf nu mag elke patiënt één bezoeker per dag ontvangen, tussen 14.00 en 19:00 uur. Een bezoek duurt maximum één uur. Dit geldt vanaf de eerste opnamedag.

De naam van de vaste bezoeker wordt geregistreerd bij de verpleegafdeling waar de patiënt verblijft.

In een meerpersoonskamer mogen er max. twee bezoekers op hetzelfde moment aanwezig zijn. Wij rekenen hier op de verantwoordelijkheid van onze bezoekers en patiënten.

Belangrijk is dat wie ziek is, verkouden is of symptomen van COVID-19 vertoont niet op bezoek komt.

Dit blijft ook gelden: Houd 1,5 meter afstand, draag een mondmasker en ontsmet je handen.

Voor de volgende afdelingen gelden specifieke richtlijnen

  • Materniteit: De partner mag op bezoek komen, één keer per dag zonder tijdslimiet. Broers en zussen van de baby kunnen op dit moment niet op bezoek komen.

  • Neonatologie: Enkel de ouders van de baby zijn welkom, twee keer per dag zonder tijdslimiet.

  • Pediatrie: één ouder mag mee als begeleider en mag ook blijven slapen. De andere ouder mag op bezoek komen. Bij een dagopname vragen we dat de andere ouder niet op bezoek komt. Op pediatrie is bezoek van broers en zussen op dit moment niet mogelijk.

  • Palliatieve zorgen: bezoek van partner en kinderen kan, na afspraak via de verpleegafdeling.

  • Intensieve zorgen: één bezoeker per patiënt per dag en dit max. 45 minuten. Verdere afspraken worden gemaakt via de verpleegafdeling.

Andere uitzonderingen

  • Essentieel bezoek kan ook buiten de geldende bezoekuren. Het gaat dan om situaties waar een patiënt hulp nodig heeft bij maaltijden, ondersteuning bij gesprekken met een arts of hulpverlener, mentale ondersteuning, bij kritieke toestand van terminale zorgcontext, begeleiding van mindervalide patiënt, ...
    De essentiële bezoeker telt wel als die ene vaste bezoeker.

  • Kinderen jonger dan 16 jaar mogen per twee en met begeleiding van een volwassene op bezoek bij een opgenomen ouder. Maak hier goede afspraken met de verpleegafdeling.

  • COVID-patiënten kunnen geen bezoek ontvangen.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.