AZ Vesalius logo

Wegenwerken

Vanaf 31 augustus starten er wegenwerken in Tongeren. Vertrek op tijd als je een afspraak hebt op onze campus daar.

Een patiënt bezoeken

Elke patiënt mag elke dag twee bezoekers ontvangen, tussen 14.00 en 19:00 uur. Een bezoek duurt maximum twee uur. Dit geldt vanaf de eerste opnamedag.

Ben je ziek, verkouden of heb je symptomen van COVID-19? Kom dan niet op bezoek.

Dit blijft gelden: draag een mondmasker, ontsmet je handen en houd afstand

Voor de volgende afdelingen gelden specifieke richtlijnen

  • Materniteit: De partner is altijd welkom. Broers en zussen van de baby mogen elke dag op bezoek komen. Tussen 17.00 en 19.00 uur zijn maximum twee bijkomende bezoekers welkom. 

  • Neonatologie: De ouders van de baby zijn altijd welkom. Broertjes, zusjes en elk grootouderpaar mag één keer per week een half uurtje op bezoek komen. Niet tegelijkertijd en altijd na afstemming met een verantwoordelijke met de dienst.

  • Pediatrie: één ouder mag mee als begeleider en mag ook blijven slapen. De andere ouder mag op bezoek komen samen met eventuele broers en zussen. Daarnaast zijn er twee bijkomende bezoekers welkom. Bij een dagopname mogen de twee ouders het kind begeleiden. 

  • Palliatieve zorgen: bezoek van partner, kinderen en naasten kan. We werken hier zoveel mogelijk op maat. Verdere afspraken worden gemaakt met de verpleegafdeling.

  • Intensieve zorgen: Er zijn twee bezoekmomenten per dag, om 14.00 uur en om 19.00 uur. Verdere afspraken worden gemaakt met de verpleegafdeling.

Andere uitzonderingen

  • Essentieel bezoek kan ook buiten de geldende bezoekuren. Het gaat dan om situaties waar een patiënt hulp nodig heeft bij maaltijden, ondersteuning bij gesprekken met een arts of hulpverlener, mentale ondersteuning, bij kritieke toestand van terminale zorgcontext, begeleiding van mindervalide patiënt, ...

  • Kinderen jonger dan 16 jaar mogen per twee en met begeleiding van een volwassene op bezoek bij een opgenomen ouder. Maak hier goede afspraken met de verpleegafdeling.

Uitzonderingen

Wij streven naar een veilig en menselijk bezoekersbeleid.

Wanneer een patiënt in kritieke toestand is kan afgeweken worden van deze richtlijnen.

Dit wordt altijd overlegd met de behandelende arts. 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.