AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

Laat je vaccineren

Het is niet verplicht om je te laten vaccineren tegen COVID-19 maar we raden het u wel sterk aan. Als je je laat vaccineren bescherm je jezelf immers tegen deze ziekte, en als voldoende mensen dat doen bouw je mee aan groepsimmuniteit. Die is nodig om controle over het virus te krijgen en het te doen verdwijnen uit onze samenleving. Doe het dus voor jezelf, maar ook voor je naasten.

Zit je met vragen of twijfels over het vaccin? Hier vind je alvast een antwoord op de meest gestelde vragen. 

Dit filmpje van de Vlaamse overheid geeft heel beknopt en laagdrempelig heel wat info over de vaccinatie tegen COVID-19.

Informatie voor patiënten met kanker

De beroepsvereniging voor oncologie in België heeft enkele richtlijnen bekend gemaakt voor mensen met kanker die zich willen laten vaccineren.

  • Deze mensen krijgen volgens de beroepsvereniging voorrang bij de vaccinatie: patiënten met hematologische tumoren, patiënten met een diagnose van een vastweefseltumor tijdens de laatste vijf jaar, of patiënten met een gemetastaseerde vastweefseltumor.
  • Er worden geen geen leeftijdsvoorwaarden gesteld.
  • De vaccinatie kan gebeuren zonder rekening te houden met het type van behandeling.

 

 

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.