AZ Vesalius logo

Wegenwerken

Er zijn heel wat wegenwerken in de buurt van onze campus in Tongeren. Vertrek op tijd naar je afspraak in ons ziekenhuis.

Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek staat in voor de aflevering en bereiding van geneesmiddelen, implantaten en medische hulpmiddelen tijdens uw ziekenhuisverblijf. In bepaalde gevallen wordt er ook medicatie afgeleverd aan ambulante patiënten, zoals parenterale voeding voor ambulante behandeling, oncologische geneesmiddelen, en dergelijke die niet in de openbare apotheek te verkrijgen zijn.

Op deze pagina vindt u alle nuttige informatie over de ziekenhuisapotheek en het gebruik van geneesmiddelen in het ziekenhuis.

Geneesmiddelen in het ziekenhuis

De ziekenhuisapotheek is wettelijk verplicht om alle geneesmiddelen van uw therapie af te leveren. Het is dus niet de bedoeling dat u medicatie van thuis in het ziekenhuis gebruikt.

In bepaalde gevallen zal de apotheek vragen om een geneesmiddel van thuis mee te brengen, omdat er bijvoorbeeld leveringsproblemen zijn en de medicatie niet tijdig kan  worden bezorgd.

Noteer wel dat de ziekenhuisapotheek enkel instaat voor de aflevering van geneesmiddelen. Indien u voedingssupplementen of homeopathisch middelen gebruikt en deze graag tijdens uw ziekenhuisverblijf verder wenst in te nemen, vragen wij om deze zelf mee te brengen.

Opmerking

Het zou kunnen dat bepaalde geneesmiddelen die u thuis gebruikt er anders uitzien in het ziekenhuis. Dit is omdat de ziekenhuisapotheek niet alle geneesmiddelen van alle merken in voorraad kan hebben. Daarom wordt er een selectie gemaakt. Uw vertrouwde geneesmiddel kan dus tijdens uw verblijf vervangen worden naar een geneesmiddel met een andere kleur of vorm, maar steeds met dezelfde werking. Indien u hierover vragen heeft, aarzel niet om meer uitleg te vragen aan uw behandelende arts of verpleegkundige.

Geneesmiddelentherapie na ontslag uit het ziekenhuis

U krijgt bij ontslag een actueel medicatieschema waarmee u zo snel mogelijk naar uw huisarts en officina-apotheker kan gaan, zodat zij de medicatie kunnen nazien en indien nodig uitleg kunnen geven. Uw persoonlijke medicatie wordt eveneens teruggegeven.

Ambulante aflevering van geneesmiddelen

De ziekenhuisapotheek mag wettelijk enkel geneesmiddelen verstrekken aan patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Er zijn enkele uitzonderingen, indien de medicatie niet in een publieke apotheek kan bekomen worden.

Praktisch:

  • Uw arts zal een voorschrift opmaken voor het specifieke geneesmiddel.
  • U meldt zich aan bij de opname en vraagt een sticker op naam van de patiënt voor wie de medicatie voorgeschreven is.
  • Met het voorschrift en de sticker meldt u zich aan bij de apotheek.
  • Indien het geneesmiddel voorradig is, zal het onmiddellijk met u meegegeven worden.
  • Indien het geneesmiddel besteld moet worden, zal de apotheek u verwittigen wanneer het geneesmiddel afgehaald kan worden.

Indien u koelkastmedicatie komt afhalen, mag u steeds een gratis koeltasje met koelelementen vragen aan de apotheekmedewerkers. Zo blijft een koude temperatuur tijdens het transport gegarandeerd.

Eenmaal thuis dient de medicatie zo spoedig mogelijk in de koelkast geplaatst te worden.

U kan het koeltasje opnieuw meebrengen bij uw volgende ziekenhuisbezoek.

Openingsuren ziekenhuisapotheek

Maandag tot vrijdag: doorlopend open van 08u00 tot 17u00.

Zaterdag: open van 8u00 tot 13u00.

Zondag en feestdagen: gesloten.

Contact ziekenhuisapotheek

Telefoonnummer: 012 396 921

Faxnummer: 012 396 922

Email: apotheek@azvesalius.be

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.