Borstverpleegkundigeeen ro(z)(d)e draad in het zorgtraject |
Wanneer je toch van de arts te horen krijgt dat je borstkanker hebt en een borstingreep moet ondergaan, dan word je wellicht overspoeld met vragen, gevoelens en twijfels. De confrontatie met de diagnose is voor elke patiënt en zijn of haar familie een ingrijpende gebeurtenis. Het vermogen om borstkanker een plaats te geven in het leven verschilt van persoon tot persoon en van de omgeving. Samen met het medisch en verpleegkundig team wil de borstverpleegkundige aandacht hebben voor de opvang en de emotionele ondersteuning van jou en je naasten. De borstverpleegkundige wil een aanspreekpunt zijn in het zorgtraject dat je zal doorlopen. Zij heeft aandacht voor de continuïteit van de zorg: voor,tijdens en na de hospitalisatie. Wat kun je concreet verwachten van de borstverpleegkundige?
Psychologische ondersteuning Indien bij het verwerkingsproces van de ziekte bijkomende ondersteuning wenselijk en noodzakelijk blijkt, dan kun je, in overleg met de behandelende geneesheer, worden doorverwezen naar de oncopsycholoog, in of buiten het ziekenhuis.
Samenwerking Het Borstcentrum van az Vesalius maakt deel uit van het Borstcentrum Zuid-West Limburg. Elke dinsdag en donderdag is er een multidisciplinaire consultatie in Tongeren voor patiënten met een borstprobleem. Hieraan nemen deel: een gynaecoloog, een oncoloog, een radiotherapeut, de borstverpleegkundige en evt. uw huisarts. Elke donderdag wordt de behandeling van de patiënt door diverse artsen in het Jessaziekenhuis besproken op het MOC.
Contact Onze borstverpleegkundige Wendy Van Samang is bereikbaar via de dienst patiëntenbegeleiding, elke werkdag van 08:30 tot 16:00 uur, behalve op woensdag. Tel. 012 39 66 25 e-mail: vansamang.wendy@azvesalius.be of patientenbegeleiding@azvesalius.be Klik op onderstaande linken voor informatie over:
Andere interessante informatie vindt u op volgende websites: www.allesoverkanker.be We willen u ook informeren over de Think Pink Guide-app. Deze app is een handig hulpmiddel om de conversatie tussen patiënt met borstkanker en arts te versterken. Je vindt de Think Pink Guide-app in de App Store en in Google Play. Bekijk het filmpje van the Think Pink dance hieronder
|
Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.