AZ Vesalius logo

Wegenwerken

Er zijn heel wat wegenwerken in de buurt van onze campus in Tongeren. Vertrek op tijd naar je afspraak in ons ziekenhuis.

BELAC-accreditatie voor het klinisch labo

Sinds 2 mei 2019 heeft ons klinisch laboratorium een internationale accreditatie in het toepassingsgebied moleculaire biologie.

Deze accreditatie wordt uitgereikt door BELAC, het Belgisch Accreditatiesysteem. BELAC controleert of een klinisch laboratorium in overeenstemming is met de ISO 15189, een uitgebreide internationale kwaliteitsnorm specifiek voor medische laboratoria.

Accreditatie volgens deze norm betekent dat het laboratorium ten opzichte van onafhankelijke auditoren zijn competentie heeft aangetoond voor het genereren van juiste laboratoriumresultaten en het verstrekken van een hoog kwalitatieve patiƫntenzorg, naast de aanwezigheid van een functioneel kwaliteitssysteem.

De BELAC-accreditaties worden erkend door de Belgische Staat en genieten een internationale erkenning.
Deze accreditatie is geldig voor drie jaar en is van toepassing op de activiteiten binnen de moleculaire biologie, die opgegeven zijn in de scope van de accreditatieaanvraag. Tijdens deze periode vindt er elk jaar een toezichtsaudit plaats, die bepaalt of de toegekende accreditatie behouden blijft.

De keuze voor het toepassingsgebied moleculaire biologie is niet willekeurig. Sinds 31 juli 2019 is er immers een nieuwe nomenclatuurregeling in voege voor enkele moleculaire biologische testen. Dit houdt in dat het labo voor deze testen wordt terugbetaald, op voorwaarde dat deze volgens ISO 15189 vereisten worden uitgevoerd

De trotse collega's van het labo

De trotse collega's van het labo

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.