AZ Vesalius logo

Wegenwerken

Er zijn heel wat wegenwerken in de buurt van onze campus in Tongeren. Vertrek op tijd naar je afspraak in ons ziekenhuis.

Vernieuwingen op vlak van ICT

Cybersecurity

Het is vandaag belangrijker dan ooit om je te kunnen verdedigen tegen allerhande cyberbedreigingen. Gezien identiteitsfraude zeer lucratief kan zijn voor hackers, zijn ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen een geliefkoosd doelwit geworden. 

Het aantal pogingen om onze cybersecurity te doorbreken stijgt elke dag. Net zoals de steeds weer nieuwe types van aanvallen en nieuwe technieken die worden gebruikt. Omdat we nooit met voldoende medewerkers kunnen zijn om zulke aanvallen af te weren, zorgen we voor virtuele hulp hierbij. Een snelle detectie is namelijk cruciaal bij een cyberaanval.

Een voorbeeld van zo'n virtuele hulp is de toepassing XDR die ons ziekenhuis dit jaar in gebruik nam. Een detectietoepassing die ongewenst gedrag ontdekt en automatisch meldt. Deze toepassing maakt gebruik van artificiële intelligentie en leert dagelijks wat er toegelaten is, wat niet en welke stappen er moeten ondernomen worden als er wat gedetecteerd wordt dat niet koosjer zou zijn. 

RPA

RPA (Robotic Process Automation) is geen echte robot maar software die repetitieve taken kan overnemen van medewerkers, zodat er meer tijd vrijkomt om zich op meer kwaliteitsvolle taken te richten.

Minder onnodige administratie betekent meer focus op de kerntaak. Hier kan RPA ons werkleven een stuk aangenamer maken. 

Een voorbeeld van zo'n RPA die we sinds 2021 gebruiken is het starten van een labo-aanvraag bij een vooropname. Als de geplande ingreep wordt ingegeven in de OK-toepassing Aexis, triggert deze de robot en wordt er een standaard labo-aanvraag gestart. En dit zonder interventie van de aanvragende chirurg of een andere medewerker.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.