AZ Vesalius logo

Nieuws

06 mei Zorgpad brengt duidelijkheid in versnipperde prenatale opvolging

Op 6 mei heeft ziekenhuisnetwerk Andreaz zijn zorgpad voor zwangerschappen met een laag risico voorgesteld. Dat beschrijft helder welke onderzoeken en informatie een zwangere vrouw op welk moment nodig heeft en door wie dit moet gebeuren. Het nieuwe zorgpad is een gebruiksvriendelijke tool die duidelijkheid wil brengen in de huidige versnipperde prenatale zorg.

Wijziging openingsuren 28 apr

Vanaf 1 mei wijzigen de openingsuren van ons ziekenhuis. Dat betekent dat de hoofdingang via de Hazelereik sluit om 21:00 uur ’s avonds en dit tot 06:30 uur ‘s ochtends. Na 21:00 uur kan je het ziekenhuis enkel nog binnen via de spoedafdeling.

Werken Baversstraat 19 apr

Opgelet! Van donderdagavond 20:00 tot vrijdagochtend 06:00 uur is onze dienst spoedgevallen (en de personeelsparking) niet bereikbaar via de Baversstraat. Die is dan volledig afgesloten voor alle verkeer vanaf de kruising met de Molenweg tot en met de kruising met de Hazelereik.

borstcentrum 07 apr

Vorige week kondigde minister Vandenbroucke de intentie aan om de terugbetaling te herbekijken voor de behandeling van borstkanker in niet-erkende borstcentra. Dit heet heel wat vragen opgeroepen. az Vesalius heeft op dit moment geen erkende borstkliniek, maar qua aantal patiënten, ingrepen en de kwaliteit van onze zorg kunnen we wel goede cijfers voorleggen.

mondmaskerbeleid 26 mrt

Bescherm jezelf, onze patiënten en onze medewerkers.

zorgstrategisch plan 06 mrt

Andreaz kreeg als derde Vlaams en eerste Limburgs ziekenhuisnetwerk de goedkeuring van haar Regionaal Zorgstrategisch Plan van de Vlaamse overheid. Dit is een belangrijke opsteker voor de toekomst van de partnerziekenhuizen: azVesalius (Tongeren), Jessa (Hasselt), Sint-Trudo (Sint-Truiden) en Sint-Franciscus (Heusden-Zolder).

Patient app cegeka 24 feb

Vanaf 6 maart 2023 kan elke opgenomen patiënt (en eventuele naaste die blijft slapen) een maaltijdkeuze maken via de Patiënt App. De patiënt kan op deze app inloggen en zelf zijn menu samenstellen. De app is ook buiten het ziekenhuis beschikbaar, zodat een familielid of naaste het menu kan kiezen wanneer de patiënt dit niet zelf kan.

2022

samenwerking met Jessa 01 dec

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en az Vesalius in Tongeren, die beiden deel uitmaken van het andreaz-netwerk, onderzoeken sinds kort of een duurzame intensere samenwerkingsvorm mogelijk is.

Sociaal incapabele michiel 26 okt

Elke organisatie, en dus ook elk ziekenhuis, wordt geconfronteerd met de stijgende energieprijzen. Bewust omgaan met die energie is een must en dat willen de vier ziekenhuizen van het andreaz-netwerk kracht bij zetten. Sociaal Incapabele Michiel spoort aan om 'op het werk te doen zoals thuis'.

Mako-robot 13 okt

Sinds kort kunnen de orthopedisch chirurgen van het Orthoteam Limburg in Tongeren opereren met de Mako-robot. Die zorgt ervoor dat knieprotheses nauwkeuriger geplaatst worden. Met deze robot haalt az Vesalius ook de expertise van prof. dr. Johan Bellemans in huis. “Een enorme meerwaarde voor onze patiënten.”

Orthoteam Limburg 31 aug

De vier ziekenhuizen van andreaz verbinden zich in de associatie Orthoteam Limburg, een gloednieuw netwerk van 28 orthopedisch chirurgen, meteen de grootste associatie orthopedie van ons land. Zo’n samenwerking biedt heel wat voordelen, voor de patiënt, de huisarts en andere doorverwijzers én de specialisten zelf.

Wegenwerken 26 aug

Er zijn heel wat wegenwerken in Tongeren. Vertrek op tijd als je een afspraak hebt op onze campus daar.

Wilt u ons helpen? 28 feb

Elke dag willen we in ons ziekenhuis kwaliteitsvolle en veilige zorg bieden. Continu verbeteren is onze absolute prioriteit. En daar hebben we uw hulp bij nodig.

2021

Warme wensen 22 dec

Ook in 2022 maken we er samen iets moois van. We zijn er voor jou. Fijne feestdagen en alle goeds voor het komende jaar.

az Vesalius Ziekenhuiskrant 10 dec

Met deze ziekenhuiskrant willen wij u informeren over de activiteiten in ons ziekenhuis. Over onze kwaliteitsvolle en warme zorg dicht bij huis.

Vacature geriater 31 aug

De afdeling geriatrie is op zoek naar een arts voor een vervangingscontract van december 2021 tot en met maart 2022.

Vacature aankoper HospiLim 30 aug

HospiLim vzw faciliteert de samenwerking tussen de Limburgse ziekenhuizen en psychiatrische centra op gebied van aankoop en plaatst overheidsopdrachten voor de aangesloten ziekenhuizen. Focus ligt op aankoop van o.a. geneesmiddelen, steriele medische hulpmiddelen, niet-steriele hulpmiddelen en investeringsgoederen conform de wetgeving overheidsopdrachten.

Vacature ziekenhuishygiënist i.k.v. het ziekenhuisnetwerk 30 jun

Binnen het ziekenhuisnetwerk zijn we opzoek naar een verpleegkundig ziekenhuishygiënist. Deze vacature kadert binnen het HOST-project (Hospital Outbreak Support Teams).

Nieuwe MUG voor az Vesalius 26 apr

De spoedgevallendienst van az Vesalius heeft een nieuwe MUG-auto. Binnenkort rukt het MUG-team uit met een Volvo XC90 die volledig is omgebouwd tot interventievoertuig met de nieuwste technische voorzieningen op gebied van veiligheid en zichtbaarheid. Ook de medische uitrusting in de auto werd aangepast en vernieuwd.

Een nieuw medisch centrum in Bilzen 23 mrt

Op 16 maart openden de deuren van ons nieuwe medisch centrum in Bilzen. Het nieuwe gebouw huisvest een polikliniek, chirurgisch dagziekenhuis met twee digitale operatiezalen en een dienst medische beeldvorming. Huisartsenwachtpost HWP37 verhuisde mee naar het nieuwe ziekenhuis. Er is ook een ondergrondse parking met 44 parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

interne besmettingen in az Vesalius 14 jan

In ons ziekenhuis zijn er de afgelopen week enkele interne besmettingen met COVID-19 vastgesteld bij een aantal patiënten en personeelsleden. Door het snelle en accurate handelen van onze medewerkers is de situatie op onder controle. Wij nemen zoals altijd alle nodige maatregelen om de veiligheid van onze patiënten en onze medewerkers te waarborgen. Alle geplande behandelingen en ingrepen blijven doorgaan.

A.Z. Vesalius

2020

Versoepeling bezoekregeling 07 sep

Vanaf komende dinsdag 2 juni is bezoek opnieuw beperkt toegelaten in ons ziekenhuis. We zijn bijzonder blij dat patiënten die al of nog lang in het ziekenhuis moeten verblijven opnieuw bezoek mogen ontvangen. Maar om de veiligheid van onze medewerkers en patiënten maximaal te beschermen moeten bezoekers wel strikte voorwaarden naleven.

Update - hygiëneadvies bij ontslag na isolatie voor het Coronavirus 25 aug

Hieronder vindt u de hygiëneadviezen van Scienscano voor patiënten met COVID en huisgenoten.

Werelddag zonder Tabak 27 mei

(* maar anders dan vorig jaar) Elk jaar op 31 mei is het Werelddag zonder Tabak en besteden we in az Vesalius extra aandacht aan de gevolgen van roken. De afgelopen jaren gebeurde dit door een infostand waar rokers terechtkunnen met hun vragen over stoppen met roken. Dit jaar bieden we ons rookstopadvies telefonisch aan. Op vrijdag 29 mei kunnen personeelsleden en patiënten, gehospitaliseerd of thuis, daarvoor terecht bij onze tabakologe op het nummer 012 39 60 94, tussen 09.00 en 16.00 uur.

Update - algemene maatregelen 15 mei

Nu enkele maatregelen werden versoepeld, is er weer meer volk op de been, ook in az Vesalius, uw ziekenhuis. Het is belangrijk dat u alle richtlijnen goed opvolgt om zo uzelf, andere patiënten en onze medewerkers te beschermen. Zo zorgen we samen voor een veilige en vlotte zorgverlening.

Update: maatregelen patiënten in het ziekenhuis 13 mei

Vanaf 14 mei worden er aan de hoofdingang geen parameters meer genomen van patiënten die toekomen in het ziekenhuis.

Contactopsporingslijn 06 mei

Vanaf maandag 11 mei start de Vlaamse overheid met telefonische contactopsporing. Op die manier wil de overheid in kaart brengen wie er mogelijk besmet is met het coronavirus.

Heropstart 01 mei

Zoals door de Nationale Veiligheidsraad werd aangegeven zullen ziekenhuizen in de eerste fase van de exit geleidelijk een gedeelte van de uitgestelde zorg hervatten vanaf 4 mei. Door de coronacrisis is er wel één en ander veranderd in ons ziekenhuis. Hieronder leest u hoe we geleidelijk raadplegingen en dringende ingrepen hervatten op een veilige manier. Samen kunnen we er voor zorgen dat het ziekenhuis voor u als patiënt én voor onze medewerkers een veilige plek is en blijft.

Wij staan voor u klaar 21 apr

Uiteraard gaat momenteel veel aandacht naar corona, maar weet dat we ook élke dag blijven klaar staan voor ALLE patiënten die medische hulp nodig hebben!

Coronavirus: informatie bij ontslag 06 apr

Hierbij willen we belangrijke adviezen overlopen na ontslag in het ziekenhuis om te voorkomen dat het virus zich zou verspreiden naar anderen in uw huishouden en uw omgeving. U mag naar huis maar blijft nog minstens 7 dagen na ontslag uit het ziekenhuis, thuis geïsoleerd of langer indien er nog COVID-19-symptomen zijn. Keert u terug naar een rusthuis, dan blijft u in isolatie (druppel-contact) tot minstens 14 dagen na de diagnose en langer indien er nog COVID-19-symptomen zijn. De adviezen hieronder moet u volgen tot het einde van de symptomen (en voor minstens 7 kalenderdagen te rekenen vanaf de dag waarop u weer in uw vertrouwde omgeving bent).

Coronavirus- Psychologische ondersteuning familielid opgenomen patiënt 01 apr

Een familielid of naaste is (mogelijk) besmet met het coronavirus en is opgenomen in het ziekenhuis. Door het bezoekverbod kan dit ook voor u zwaar wegen. Hieronder enkele tips over hoe u hier mee kan omgaan.

Coronavirus: Af- en ophaalpunt persoonlijke spullen 27 mrt

Propere was van opgenomen patiënten mag gebracht worden en vuile was mag opgehaald worden in de inkomhal van het ziekenhuis.

az Vesalius zoekt helpende handen 25 mrt

Ook vrijwilligers krijgen een hoofdrol in ons verhaal! Meer dan ooit zijn vrijwilligers broodnodig ter ondersteuning van de patiëntenzorg. Zoek je een zinvol engagement en wil je je inzetten om het comfort en welzijn van onze patiënten te verbeteren? Dan ben jij misschien wel de vrijwilliger die we zoeken.

Coronavirus - uitbreiding dienst spoedgevallen 24 mrt

Sinds vorige week staat er aan de parking van de spoedgevallendienst een containerunit voor pre-triage van de patiënten-stroom voor spoedgevallen. Deze extra maatregel is bedoeld om te kunnen controleren of patiënten mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Hierna worden (mogelijk) besmette patiënten strikt gescheiden via een tent om eventuele risico’s op verdere besmetting te verkleinen.

Coronavirus - Az Vesalius informeert over het corona-virus via de info-app 23 mrt

De Vesalius info app is een reeds bestaande applicatie om patiënten te informeren over de voorbereiding en de nazorg van hun behandeling in het ziekenhuis. Aan deze app werd een nieuw zorgpad toegevoegd: het coronavirus. Dit zorgpad biedt één centrale plek met betrouwbare informatie voor patiënten en bezoekers.

Coronavirus- het ziektebeeld 21 mrt

Hoe verloopt het ziektebeeld van het coronavirus in de meeste gevallen?

az Vesalius informeert over te betalen facturen nu ook via sms 20 mrt

Ook in coronatijden werkt az Vesalius innovatief. Het ziekenhuis heeft vandaag voor het eerst alle patiënten via sms een boodschap gestuurd waarin hun meegedeeld wordt de vervaldag van de ziekenhuisfactuur nabij is.

A.Z. Vesalius
Coronavirus - Wijziging sluitingsuur ziekenhuis 20 mrt

Het sluitingsuur van het ziekenhuis zal vanaf vrijdag 20 maart aangepast worden: de hoofdingang wordt gesloten om 18.30 uur.

Coronavirus - Skype Intensieve Zorgen 19 mrt

Omwille van de maatregelen die ons ziekenhuis neemt in het kader van de bestrijding van het coronavirus (COVID-19) is bezoek verboden. Dienst Intensieve Zorgen wil de familieleden of verwante van hun opgenomen patiënten toch in contact brengen, dit doen ze via Skype.

Coronavirus - Afspraken kinderartsen 18 mrt

Om de werking van de dienst pediatrie te optimaliseren én vooral veilig te houden voor iedereen voeren de pediaters organisatorische aanpassingen door in functie van de strijd tegen het coronavirus.

Coronavirus - mededeling campus Bilzen 17 mrt

Nieuwe update rond de uitbraak van het coronavirus: Vanaf heden zal Medisch Centrum Bilzen zijn deuren sluiten voor onbepaalde termijn.

Coronavirus – samenwerking huisartsen 14 mrt

In de strijd tegen het coronavirus hebben de artsen van az Vesalius en de huisartsen uit de gemeenten Tongeren, Bilzen, Riemst, Hoeselt, Kortessem en Wellen de krachten gebundeld. Dankzij hun samenwerking wordt de opnamecapaciteit van het ziekenhuis bij een eventuele uitbreiding van het aantal coronabesmettingen maximaal gevrijwaard.

A.Z. Vesalius
Coronavirus update richtlijnen 13 mrt

Heb je vragen over het Coronavirus? Op deze pagina vind je algemene informatie en richtlijnen. Al deze maatregelen die we nemen doen we om onze patiënten, medewerkers en artsen maximaal te beschermen.

A.Z. Vesalius
Coronavirus - update 06 mrt

Nu er in de regio de eerste besmettingen met het Coronavirus zijn vastgesteld willen wij jullie in de eerste plaats oproepen om kalm te blijven, en niet te panikeren. Volg de tips rond een goede handhygiëne, hoest- en nieshygiëne nauwgezet op en zet je gewone leven verder.

A.Z. Vesalius
Coronavirus 02 mrt

Az Vesalius werd de afgelopen dagen en uren bezocht door meerdere patiënten met klinische symptomen van luchtweginfectie. Geen enkele van deze patiënten bleek besmet met het Coronavirus (COVID-19). Toch werden intussen de nodige voorbereidingen getroffen om een uitbraak van het virus het hoofd te bieden. Zo werd de ambulancehal van de dienst spoedgevallen ingericht tot opvangruimte voor ambulante patiënten die mogelijk besmet zijn met het Coronavirus. De ruimte is sedert zondag 1 maart operationeel.

Coronavirus - nuttige informatie 28 feb

Het nieuwe coronavirus is niet uit het nieuws weg te branden, maar een reden tot paniek is er niet. az Vesalius volgt de situatie en de richtlijnen van de Belgische gezondheidsautoriteiten op de voet op.

Algemene communicatie 03 feb

Mocht u een e-mail hebben ontvangen met als onderwerp "betalingsverzoek of betalingsoverzicht" afkomstig van dhr. Eric Christiaens of een andere persoon uit onze organisatie, gelieve de e-mail dan onmiddellijk te verwijderen, open deze in geen geval en klik zeker niet op bijgevoegde link. Onze dienst ICT heeft ondertussen de nodige maatregelen getroffen maar mogelijk werd deze e-mail eerder naar u verstuurd. Bedankt voor uw begrip en medewerking.

A.Z. Vesalius
Rookstop 15 jan

az Vesalius is één van de 12 ziekenhuizen in Vlaanderen die meedoen met het pilootproject Rookvrije Ziekenhuizen. Nog meer dan nu het geval is willen we patiënten overtuigen om te stoppen met roken. Niet met enkele losse acties maar met een doordachte structurele aanpak. Daarom start er binnenkort een nieuwe reeks van ons rookstopprogramma in groep, onder begeleiding van psychologe en tabakologe, Inge Goffart.

2019

az Vesalius en nexuzhealth 11 dec

az Vesalius ondertekende zopas de samenwerkingsovereenkomst met nexuzhealth voor de implementatie van het geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD). Deze nieuwe aanpak zal de informatie-uitwisseling tussen verschillende behandelende zorgverleners verbeteren en geeft de patiënt een beter overzicht van de medische en administratieve informatie uit zijn medisch dossier.

Rookvrij 21 nov

az Vesalius is één van de 12 ziekenhuizen in Vlaanderen die meedoen met het pilootproject Rookvrije Ziekenhuizen van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding.

Nieuwe raad van bestuur 27 sep

In Tongeren is gisteren de nieuwe raad van bestuur van az Vesalius geïnstalleerd. Voorzitter is Steve Hoste, hij volgt Yvan Vanbockryck op, die sinds 2013 de raad van bestuur voorzat.

één oncologisch netwerk 06 sep

De vier ziekenhuizen van het netwerk Zuid-West Limburg pakken uit met een primeur. De voorbije maanden hebben ze intensief samengewerkt om voor vier soorten kankers, een zorgtraject uit te werken waarbij de patiënt gegarandeerd de best mogelijke behandeling geniet. In welk van de ziekenhuizen van het netwerk de patiënt zich aanvankelijk aanmeldt, is niet van belang.

Medisch Centrum Bilzen (1) 14 aug

Op maandag 5 augustus 2019 werd de eerste steen gelegd van het nieuwe medisch centrum van az Vesalius in Bilzen. Het centrum wordt gebouwd op de site waar ook de huidige campus van het Zuid-Limburgse ziekenhuis is gevestigd. In het nieuwe gebouw zullen alle diensten en behandelingen worden aangeboden die ook nu al ter beschikking staan van de Bilzenaren. Daarnaast wordt het aanbod aan gespecialiseerde raadplegingen verder uitgebreid, om zo te voldoen aan de vraag van de lokale huisartsen. De werken zullen ongeveer één jaar duren, zodat het medisch centrum na de zomer van 2020 de deuren zal kunnen openen.

Gentle Sectio 07 jun

Het team van gynaecologen en vroedvrouwen van az Vesalius doet er alles aan om een bevalling zo gezinsvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Op dat vlak zijn er enkele vernieuwingen ingevoerd: meer aandacht voor het geboorteplan, een nieuw bevallingsbad en de mogelijkheid om te kiezen voor een gentle sectio, een "vriendelijke" keizersnede.

longkankerscreening 04 apr

Aan de hand van bloedonderzoek kan het aantal vals-positieve resultaten bij longkankerscreening mogelijk worden teruggedrongen. Dat blijkt uit doctoraatsonderzoek van dokter Karolien Vanhove, pneumologe in az Vesalius en onderzoeker aan de UHasselt en ZOL Genk. Zo kan voor een groot aantal risicopatiënten onnodig bijkomend onderzoek worden vermeden en wordt longkankerscreening minder duur.

Maximale inspanningstest 27 mrt

Sporters kunnen vanaf april terecht in az Vesalius voor een maximale inspanningstest. Zo’n test, op de fiets of op de loopband, geeft een duidelijk beeld van je conditie en zegt bovendien iets over je trainingscapaciteiten. Tijdens de test zijn er altijd een cardioverpleegkundige en een sportarts aanwezig.

100 baby's in 2019 26 feb

Drukke dagen op onze materniteit. Afgelopen nacht werd het 100ste baby'tje van 2019 geboren in az Vesalius. Honderd unieke verhalen, maar dat van de 99ste geboorte - gisteren om 18:10 uur - is extra bijzonder. Toen beviel Ine Geurts van haar dochter Aurélie. Niet in de verloskamer, maar in onze inkomhal.

Sportkliniek 20 feb

az Vesalius start met een sportkliniek op zijn campus in Tongeren. Die richt zich tot professionele én recreatieve sporters en biedt hen snelle toegang tot gespecialiseerde zorg bij een sportblessure. Een team van drie artsen bundelt zijn expertise om de sportmedische zorg in de regio naar een hoger niveau te tillen. Sporters kunnen er terecht vanaf 4 maart.

2018

Vesalius Info App 21 dec

De az Vesalius Info App informeert patiënten op het juiste moment over de verschillende stappen van hun behandeling. Het is een aanvulling op de mondelinge en schriftelijke duiding door artsen en andere zorgverstrekkers in het ziekenhuis.

MS-verpleegkundige 17 dec

De multidisciplinaire raadpleging multiple sclerose (MS) in az Vesalius breidt zijn team uit met een MS-verpleegkundige, nog vrij uniek in Limburg. De MS-verpleegkundige is een laagdrempelig aanspreekpunt voor patiënten met MS, zodat zij sneller contact zullen opnemen wanneer zij problemen ervaren of met vragen zitten. Hierdoor verloopt de behandeling vlotter en kunnen mogelijke bijwerkingen sneller aangepakt worden, met als resultaat meer comfort voor de patiënt.

Seniorenweek 20 nov

Het is seniorenweek en naar jaarlijkse gewoonte besteden we dan extra aandacht aan onze oudere patiënten. Dit jaar hebben we voor het eerst ook een magazine uitgebracht, Senioren met pit. Een jaarblad dat de werking binnen onze afdelingen geriatrie wil tonen in woord en beeld.

Music for Life 19 okt

Op vrijdag 19 oktober hebben octopussen Oscaar & Odette het Jessa ziekenhuis in Hasselt verlaten. De komende twee maanden zullen ze van de ene BV naar de andere reizen om geld op te halen voor de Vlaamse vereniging voor ouders van couveusekinderen (VVOC). De actie is een initiatief van drie Limburgse ziekenhuizen: het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder en az Vesalius in Tongeren.

Medisch Centrum Bilzen 19 sep

In 2020 opent het nieuwe medisch centrum van az Vesalius zijn deuren in Bilzen. Het nieuwe gebouw met een oppervlakte van 3.600 m² komt tegenover het huidige medisch centrum en wordt gerealiseerd door STRABAG Belgium NV.

nieuwe jobsite 14 jun

Word jij onze nieuwe collega? Bij az Vesalius zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers.

Mini-auto voor patiëntjes pediatrie 17 mei

In az Vesalius kunnen kinderen vanaf vandaag in een mini-auto naar een onderzoek rijden. Op die manier wordt het bezoek aan de dokter of een langer verblijf in het ziekenhuis net iets leuker. De auto is een schenking van Mercedes Claes & Zonen en voetbalclub KFCH Tongeren Jeugd.

az Vesalius partner van Close the Gap 23 feb

Vanaf deze maand is az Vesalius een officiële partner van Close the Gap. Dat is een internationale organisatie die de digitale kloof helpt dichten door gebruikt ICT-materiaal op te knappen en te schenken aan organisaties die zich bezighouden met gezondheidszorg en onderwijs in ontwikkelingsgebieden. az Vesalius is nu één van de 300 organisaties die gebruikte computers leveren aan Close the Gap.

A.Z. Vesalius

2017

screeningstool kindermishandeling 13 dec

De spoedafdeling van az Vesalius in Tongeren gebruikt sinds kort een screeningstool om kindermishandeling op te sporen. Aan de hand van een korte vragenlijst die de spoedverpleegkundige moet overlopen bij elke minderjarige patiënt kan een vermoeden van kindermishandeling worden vastgesteld en geregistreerd, en kunnen er vervolgstappen genomen worden.

week van de patiëntveiligheid 15 nov

Het is nationale week van de patiëntveiligheid en dat valt op in ons ziekenhuis. Veilige patiëntenzorg is immers een dagelijkse prioriteit van al onze zorgverleners, om dat te tonen zullen alle medewerkers deze week een button dragen met het opschrift “samen voor veilige zorg.”

A.Z. Vesalius
Werelddag geestelijke gezondheid 10 okt

Vandaag, dinsdag 10 oktober, is werelddag van de geestelijke gezondheid. Ook in ons ziekenhuis laten we deze dag niet zomaar voorbij gaan. Aan de tikklokken wordt er fruit uitgedeeld aan het personeel en op de kaartjes, posters en onderleggers verspreid in het ziekenhuis vind je meer informatie over het thema van dit jaar: samen veerkrachtig.

A.Z. Vesalius
az Vesalius behaalt internationaal NIAZ-kwaliteitslabel 22 sep

Het Nederlands instituut voor accreditatie in de zorg (NIAZ) heeft zijn internationale kwaliteitslabel toegekend aan az Vesalius. Het NIAZ-kwaliteitslabel staat voor deskundige en kwalitatieve zorg, een gewaarborgde veiligheid voor patiënten en medewerkers, en een op verbetering gerichte bedrijfscultuur. “Deze accreditatie is een verdiende erkenning voor de expertise, gedrevenheid en professionaliteit van onze medewerkers,” zegt Yvan Vanbockryck, voorzitter van de raad van bestuur.

A.Z. Vesalius
Nieuwe monitors voor dienst materniteit 13 sep

De verloskamers op onze dienst materniteit hebben splinternieuwe geavanceerde monitors. Deze zijn draadloos en mobieler dan voorheen en kunnen zelfs gebruikt worden in bad, ook wordt de arbeid nog beter gevolgd. Een wereldprimeur voor az Vesalius, wij zijn het eerste ziekenhuis ter wereld dat deze monitors in gebruik heeft genomen.

2016

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.