AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

Coronavirus- Psychologische ondersteuning voor familielid opgenomen patiënt

1 april 2020

Een familielid of naaste is (mogelijk) besmet met het coronavirus en is opgenomen in het ziekenhuis. Door het bezoekverbod kan dit ook voor u zwaar wegen. Hieronder enkele tips over hoe u hier mee kan omgaan.

Behoud contact met geïsoleerde familielid
Indien de persoon hiertoe in staat is, neem dan op vaste momenten van de dag contact op met elkaar. Dit kan via een telefoongesprek, een berichtje, sociale media, een videochat, een online spel spelen samen,… Bied een luisterend oor voor elkaars zorgen en gevoelens. Ook vanop afstand kan u hem/haar een hart onder de riem steken.


Zorg voor afleiding voor geïsoleerde familielid
Breng spullen waar uw naaste zich mee kan bezig houden (tablet, kaartspel, boek, spelletjes, handwerk, etc.). Deze kunnen afgegeven worden aan het onthaal (vermeld naam, geboortedatum en afdeling).


Zorg voor uzelf
Waarschijnlijk moet u ook in quarantaine blijven om verdere verspreiding te voorkomen, ook als u zich (nog) niet ziek voelt. Zorg dus voor uzelf en de anderen in uw omgeving door de richtlijnen van de overheid op te volgen
(handhygiëne, social distancing,…). Dit gevoel van zelfcontrole draagt bij aan het verminderen van gevoelens van onrust.


Blijf actief en voorzie routine
Voorzie een dagelijkse structuur, onder andere op vaste momenten opstaan, eten, huishoudelijke taken, rustmomenten, gezonde voeding,… Probeer zoveel mogelijk te ontspannen en afleiding te zoeken door bv. te tuinieren, een boek te lezen, creatief bezig te zijn,… Een dag-of weekschema kan daarbij helpen. Zo creëert u voorspelbaarheid en zal u zich minder hulpeloos voelen. Bewegen is een goede manier om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Ga wandelen of fietsen. Ook thuis kan u bewegen (yoga,…).


Behoud contact met omgeving
Blijf verbonden met uw naasten op een digitale manier. Gebruik telefoon en sociale media om het contact te bewaren. Bel eens extra naar kinderen, kleinkinderen, ouders, grootouders, vrienden. Stuur hen een berichtje of
doe een video gesprek. Schrijf een brief of kaartje (vb. App van Bpost). Spelletjes kunnen ook online samen gespeeld worden (vb. Scrabble, een Muziekquiz,…). Voorzie dit zeker dagelijks in uw structuur.


Beperk het aantal nieuwsupdates
Hou niet voortdurend het nieuws in de gaten, doe dit bijvoorbeeld 2 keer per dag. Baseer u enkel op officiële en betrouwbare informatie (bv. https://www.info-coronavirus.be/nl/). Weet dat er op sociale media ook regelmatig ‘fake news’ circuleert.


Accepteer gevoelens
Stressgevoelens zijn onvermijdelijk en ook verdriet, angst en paniek zijn normale reacties in deze abnormale omstandigheden. Deze gevoelens mogen er zijn en moet u niet altijd wegwerken. Het is oké om hier op bepaalde
momenten even bij stil te staan. Wanneer u merkt dat u overspoeld wordt door onaangename gevoelens en gedachten, kan het helpend zijn om deze gevoelens en gedachten te noteren in een soort dagboekje. Dit kan
zinvol zijn om de evolutie zichtbaar te maken en om het gebeuren beter te kunnen plaatsen. Probeer naast piekergedachten, positieve gedachten te formuleren en de dingen in perspectief te plaatsen (bv. “deze akelige
periode is tijdelijk”, “alle hulpverleners en experten werken aan het voorzien van de beste zorg voor patiënten en proberen manieren te vinden om het virus te bestrijden”).


Verminder het piekeren
Merkt u dat u veel piekert? Probeer uzelf af te leiden met verschillende bezigheden. Of stel het piekeren uit: voorzie
een korte periode per dag (10-20 minuten) waarin u uzelf toestaat om te piekeren. Buiten die tijd herinnert u zichzelf eraan dat u pas op dat moment mag piekeren. Dit proces raakt geautomatiseerd als u dit herhaaldelijk doet. Plan het ‘piekermoment’ overdag, niet net voor u gaat slapen.


Wanneer contact opnemen?
Als onaangename gevoelens en gedachten de bovenhand nemen en het moeilijk is om te stoppen met piekeren, kan een gesprek met een psycholoog helpend zijn. Op deze manier willen we voor u klaar staan om een luisterend oor te bieden, samen de gevoelens van angst en spanning te dragen, na te denken over hoe we deze periode draaglijker kunnen maken… We maken graag tijd voor u. Indien u graag een gesprek wenst, zijn wij telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren op 012 39 60 94.
Ook indien het familielid dat momenteel opgenomen is in het ziekenhuis, heeft deze informatie ontvangen en kan steeds beroep op ons doen.

 

Overige nieuwsberichten

Nieuwe monitors voor dienst materniteit 13 / 09

De verloskamers op onze dienst materniteit hebben splinternieuwe geavanceerde monitors. Deze zijn draadloos en mobieler dan voorheen en kunnen zelfs gebruikt worden in bad, ook wordt de arbeid nog beter gevolgd. Een wereldprimeur voor az Vesalius, wij zijn het eerste ziekenhuis ter wereld dat deze monitors in gebruik heeft genomen.

az Vesalius behaalt internationaal NIAZ-kwaliteitslabel 22 / 09 A.Z. Vesalius

Het Nederlands instituut voor accreditatie in de zorg (NIAZ) heeft zijn internationale kwaliteitslabel toegekend aan az Vesalius. Het NIAZ-kwaliteitslabel staat voor deskundige en kwalitatieve zorg, een gewaarborgde veiligheid voor patiënten en medewerkers, en een op verbetering gerichte bedrijfscultuur. “Deze accreditatie is een verdiende erkenning voor de expertise, gedrevenheid en professionaliteit van onze medewerkers,” zegt Yvan Vanbockryck, voorzitter van de raad van bestuur.

Werelddag geestelijke gezondheid 10 / 10 A.Z. Vesalius

Vandaag, dinsdag 10 oktober, is werelddag van de geestelijke gezondheid. Ook in ons ziekenhuis laten we deze dag niet zomaar voorbij gaan. Aan de tikklokken wordt er fruit uitgedeeld aan het personeel en op de kaartjes, posters en onderleggers verspreid in het ziekenhuis vind je meer informatie over het thema van dit jaar: samen veerkrachtig.

week van de patiëntveiligheid 15 / 11 A.Z. Vesalius

Het is nationale week van de patiëntveiligheid en dat valt op in ons ziekenhuis. Veilige patiëntenzorg is immers een dagelijkse prioriteit van al onze zorgverleners, om dat te tonen zullen alle medewerkers deze week een button dragen met het opschrift “samen voor veilige zorg.”

screeningstool kindermishandeling 13 / 12

De spoedafdeling van az Vesalius in Tongeren gebruikt sinds kort een screeningstool om kindermishandeling op te sporen. Aan de hand van een korte vragenlijst die de spoedverpleegkundige moet overlopen bij elke minderjarige patiënt kan een vermoeden van kindermishandeling worden vastgesteld en geregistreerd, en kunnen er vervolgstappen genomen worden.

az Vesalius partner van Close the Gap 23 / 02 A.Z. Vesalius

Vanaf deze maand is az Vesalius een officiële partner van Close the Gap. Dat is een internationale organisatie die de digitale kloof helpt dichten door gebruikt ICT-materiaal op te knappen en te schenken aan organisaties die zich bezighouden met gezondheidszorg en onderwijs in ontwikkelingsgebieden. az Vesalius is nu één van de 300 organisaties die gebruikte computers leveren aan Close the Gap.

Mini-auto voor patiëntjes pediatrie 17 / 05

In az Vesalius kunnen kinderen vanaf vandaag in een mini-auto naar een onderzoek rijden. Op die manier wordt het bezoek aan de dokter of een langer verblijf in het ziekenhuis net iets leuker. De auto is een schenking van Mercedes Claes & Zonen en voetbalclub KFCH Tongeren Jeugd.

nieuwe jobsite 14 / 06

Word jij onze nieuwe collega? Bij az Vesalius zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers.

Medisch Centrum Bilzen 19 / 09

In 2020 opent het nieuwe medisch centrum van az Vesalius zijn deuren in Bilzen. Het nieuwe gebouw met een oppervlakte van 3.600 m² komt tegenover het huidige medisch centrum en wordt gerealiseerd door STRABAG Belgium NV.

Music for Life 19 / 10

Op vrijdag 19 oktober hebben octopussen Oscaar & Odette het Jessa ziekenhuis in Hasselt verlaten. De komende twee maanden zullen ze van de ene BV naar de andere reizen om geld op te halen voor de Vlaamse vereniging voor ouders van couveusekinderen (VVOC). De actie is een initiatief van drie Limburgse ziekenhuizen: het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder en az Vesalius in Tongeren.

Seniorenweek 20 / 11

Het is seniorenweek en naar jaarlijkse gewoonte besteden we dan extra aandacht aan onze oudere patiënten. Dit jaar hebben we voor het eerst ook een magazine uitgebracht, Senioren met pit. Een jaarblad dat de werking binnen onze afdelingen geriatrie wil tonen in woord en beeld.

MS-verpleegkundige 17 / 12

De multidisciplinaire raadpleging multiple sclerose (MS) in az Vesalius breidt zijn team uit met een MS-verpleegkundige, nog vrij uniek in Limburg. De MS-verpleegkundige is een laagdrempelig aanspreekpunt voor patiënten met MS, zodat zij sneller contact zullen opnemen wanneer zij problemen ervaren of met vragen zitten. Hierdoor verloopt de behandeling vlotter en kunnen mogelijke bijwerkingen sneller aangepakt worden, met als resultaat meer comfort voor de patiënt.

Vesalius Info App 21 / 12

De az Vesalius Info App informeert patiënten op het juiste moment over de verschillende stappen van hun behandeling. Het is een aanvulling op de mondelinge en schriftelijke duiding door artsen en andere zorgverstrekkers in het ziekenhuis.

Sportkliniek 20 / 02

az Vesalius start met een sportkliniek op zijn campus in Tongeren. Die richt zich tot professionele én recreatieve sporters en biedt hen snelle toegang tot gespecialiseerde zorg bij een sportblessure. Een team van drie artsen bundelt zijn expertise om de sportmedische zorg in de regio naar een hoger niveau te tillen. Sporters kunnen er terecht vanaf 4 maart.

100 baby's in 2019 26 / 02

Drukke dagen op onze materniteit. Afgelopen nacht werd het 100ste baby'tje van 2019 geboren in az Vesalius. Honderd unieke verhalen, maar dat van de 99ste geboorte - gisteren om 18:10 uur - is extra bijzonder. Toen beviel Ine Geurts van haar dochter Aurélie. Niet in de verloskamer, maar in onze inkomhal.

Maximale inspanningstest 27 / 03

Sporters kunnen vanaf april terecht in az Vesalius voor een maximale inspanningstest. Zo’n test, op de fiets of op de loopband, geeft een duidelijk beeld van je conditie en zegt bovendien iets over je trainingscapaciteiten. Tijdens de test zijn er altijd een cardioverpleegkundige en een sportarts aanwezig.

longkankerscreening 04 / 04

Aan de hand van bloedonderzoek kan het aantal vals-positieve resultaten bij longkankerscreening mogelijk worden teruggedrongen. Dat blijkt uit doctoraatsonderzoek van dokter Karolien Vanhove, pneumologe in az Vesalius en onderzoeker aan de UHasselt en ZOL Genk. Zo kan voor een groot aantal risicopatiënten onnodig bijkomend onderzoek worden vermeden en wordt longkankerscreening minder duur.

Gentle Sectio 07 / 06

Het team van gynaecologen en vroedvrouwen van az Vesalius doet er alles aan om een bevalling zo gezinsvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Op dat vlak zijn er enkele vernieuwingen ingevoerd: meer aandacht voor het geboorteplan, een nieuw bevallingsbad en de mogelijkheid om te kiezen voor een gentle sectio, een "vriendelijke" keizersnede.

Medisch Centrum Bilzen (1) 14 / 08

Op maandag 5 augustus 2019 werd de eerste steen gelegd van het nieuwe medisch centrum van az Vesalius in Bilzen. Het centrum wordt gebouwd op de site waar ook de huidige campus van het Zuid-Limburgse ziekenhuis is gevestigd. In het nieuwe gebouw zullen alle diensten en behandelingen worden aangeboden die ook nu al ter beschikking staan van de Bilzenaren. Daarnaast wordt het aanbod aan gespecialiseerde raadplegingen verder uitgebreid, om zo te voldoen aan de vraag van de lokale huisartsen. De werken zullen ongeveer één jaar duren, zodat het medisch centrum na de zomer van 2020 de deuren zal kunnen openen.

één oncologisch netwerk 06 / 09

De vier ziekenhuizen van het netwerk Zuid-West Limburg pakken uit met een primeur. De voorbije maanden hebben ze intensief samengewerkt om voor vier soorten kankers, een zorgtraject uit te werken waarbij de patiënt gegarandeerd de best mogelijke behandeling geniet. In welk van de ziekenhuizen van het netwerk de patiënt zich aanvankelijk aanmeldt, is niet van belang.

Nieuwe raad van bestuur 27 / 09

In Tongeren is gisteren de nieuwe raad van bestuur van az Vesalius geïnstalleerd. Voorzitter is Steve Hoste, hij volgt Yvan Vanbockryck op, die sinds 2013 de raad van bestuur voorzat.

Rookvrij 21 / 11

az Vesalius is één van de 12 ziekenhuizen in Vlaanderen die meedoen met het pilootproject Rookvrije Ziekenhuizen van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding.

az Vesalius en nexuzhealth 11 / 12

az Vesalius ondertekende zopas de samenwerkingsovereenkomst met nexuzhealth voor de implementatie van het geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD). Deze nieuwe aanpak zal de informatie-uitwisseling tussen verschillende behandelende zorgverleners verbeteren en geeft de patiënt een beter overzicht van de medische en administratieve informatie uit zijn medisch dossier.

Rookstop 15 / 01

az Vesalius is één van de 12 ziekenhuizen in Vlaanderen die meedoen met het pilootproject Rookvrije Ziekenhuizen. Nog meer dan nu het geval is willen we patiënten overtuigen om te stoppen met roken. Niet met enkele losse acties maar met een doordachte structurele aanpak. Daarom start er binnenkort een nieuwe reeks van ons rookstopprogramma in groep, onder begeleiding van psychologe en tabakologe, Inge Goffart.

Algemene communicatie 03 / 02 A.Z. Vesalius

Mocht u een e-mail hebben ontvangen met als onderwerp "betalingsverzoek of betalingsoverzicht" afkomstig van dhr. Eric Christiaens of een andere persoon uit onze organisatie, gelieve de e-mail dan onmiddellijk te verwijderen, open deze in geen geval en klik zeker niet op bijgevoegde link. Onze dienst ICT heeft ondertussen de nodige maatregelen getroffen maar mogelijk werd deze e-mail eerder naar u verstuurd. Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Coronavirus - nuttige informatie 28 / 02

Het nieuwe coronavirus is niet uit het nieuws weg te branden, maar een reden tot paniek is er niet. az Vesalius volgt de situatie en de richtlijnen van de Belgische gezondheidsautoriteiten op de voet op.

Coronavirus 02 / 03

Az Vesalius werd de afgelopen dagen en uren bezocht door meerdere patiënten met klinische symptomen van luchtweginfectie. Geen enkele van deze patiënten bleek besmet met het Coronavirus (COVID-19). Toch werden intussen de nodige voorbereidingen getroffen om een uitbraak van het virus het hoofd te bieden. Zo werd de ambulancehal van de dienst spoedgevallen ingericht tot opvangruimte voor ambulante patiënten die mogelijk besmet zijn met het Coronavirus. De ruimte is sedert zondag 1 maart operationeel.

Coronavirus - update 06 / 03 A.Z. Vesalius

Nu er in de regio de eerste besmettingen met het Coronavirus zijn vastgesteld willen wij jullie in de eerste plaats oproepen om kalm te blijven, en niet te panikeren. Volg de tips rond een goede handhygiëne, hoest- en nieshygiëne nauwgezet op en zet je gewone leven verder.

Coronavirus update richtlijnen 13 / 03 A.Z. Vesalius

Heb je vragen over het Coronavirus? Op deze pagina vind je algemene informatie en richtlijnen. Al deze maatregelen die we nemen doen we om onze patiënten, medewerkers en artsen maximaal te beschermen.

Coronavirus – samenwerking huisartsen 14 / 03 A.Z. Vesalius

In de strijd tegen het coronavirus hebben de artsen van az Vesalius en de huisartsen uit de gemeenten Tongeren, Bilzen, Riemst, Hoeselt, Kortessem en Wellen de krachten gebundeld. Dankzij hun samenwerking wordt de opnamecapaciteit van het ziekenhuis bij een eventuele uitbreiding van het aantal coronabesmettingen maximaal gevrijwaard.

Coronavirus - mededeling campus Bilzen 17 / 03

Nieuwe update rond de uitbraak van het coronavirus: Vanaf heden zal Medisch Centrum Bilzen zijn deuren sluiten voor onbepaalde termijn.

Coronavirus - Afspraken kinderartsen 18 / 03

Om de werking van de dienst pediatrie te optimaliseren én vooral veilig te houden voor iedereen voeren de pediaters organisatorische aanpassingen door in functie van de strijd tegen het coronavirus.

Coronavirus - Skype Intensieve Zorgen 19 / 03

Omwille van de maatregelen die ons ziekenhuis neemt in het kader van de bestrijding van het coronavirus (COVID-19) is bezoek verboden. Dienst Intensieve Zorgen wil de familieleden of verwante van hun opgenomen patiënten toch in contact brengen, dit doen ze via Skype.

Coronavirus - Wijziging sluitingsuur ziekenhuis 20 / 03

Het sluitingsuur van het ziekenhuis zal vanaf vrijdag 20 maart aangepast worden: de hoofdingang wordt gesloten om 18.30 uur.

az Vesalius informeert over te betalen facturen nu ook via sms 20 / 03 A.Z. Vesalius

Ook in coronatijden werkt az Vesalius innovatief. Het ziekenhuis heeft vandaag voor het eerst alle patiënten via sms een boodschap gestuurd waarin hun meegedeeld wordt de vervaldag van de ziekenhuisfactuur nabij is.

Coronavirus- het ziektebeeld 21 / 03

Hoe verloopt het ziektebeeld van het coronavirus in de meeste gevallen?

Coronavirus - Az Vesalius informeert over het corona-virus via de info-app 23 / 03

De Vesalius info app is een reeds bestaande applicatie om patiënten te informeren over de voorbereiding en de nazorg van hun behandeling in het ziekenhuis. Aan deze app werd een nieuw zorgpad toegevoegd: het coronavirus. Dit zorgpad biedt één centrale plek met betrouwbare informatie voor patiënten en bezoekers.

Coronavirus - uitbreiding dienst spoedgevallen 24 / 03

Sinds vorige week staat er aan de parking van de spoedgevallendienst een containerunit voor pre-triage van de patiënten-stroom voor spoedgevallen. Deze extra maatregel is bedoeld om te kunnen controleren of patiënten mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Hierna worden (mogelijk) besmette patiënten strikt gescheiden via een tent om eventuele risico’s op verdere besmetting te verkleinen.

az Vesalius zoekt helpende handen 25 / 03

Ook vrijwilligers krijgen een hoofdrol in ons verhaal! Meer dan ooit zijn vrijwilligers broodnodig ter ondersteuning van de patiëntenzorg. Zoek je een zinvol engagement en wil je je inzetten om het comfort en welzijn van onze patiënten te verbeteren? Dan ben jij misschien wel de vrijwilliger die we zoeken.

Coronavirus: Af- en ophaalpunt persoonlijke spullen 27 / 03

Propere was van opgenomen patiënten mag gebracht worden en vuile was mag opgehaald worden in de inkomhal van het ziekenhuis.

Coronavirus- Psychologische ondersteuning familielid opgenomen patiënt 01 / 04

Een familielid of naaste is (mogelijk) besmet met het coronavirus en is opgenomen in het ziekenhuis. Door het bezoekverbod kan dit ook voor u zwaar wegen. Hieronder enkele tips over hoe u hier mee kan omgaan.

Coronavirus: informatie bij ontslag 06 / 04

Hierbij willen we belangrijke adviezen overlopen na ontslag in het ziekenhuis om te voorkomen dat het virus zich zou verspreiden naar anderen in uw huishouden en uw omgeving. U mag naar huis maar blijft nog minstens 7 dagen na ontslag uit het ziekenhuis, thuis geïsoleerd of langer indien er nog COVID-19-symptomen zijn. Keert u terug naar een rusthuis, dan blijft u in isolatie (druppel-contact) tot minstens 14 dagen na de diagnose en langer indien er nog COVID-19-symptomen zijn. De adviezen hieronder moet u volgen tot het einde van de symptomen (en voor minstens 7 kalenderdagen te rekenen vanaf de dag waarop u weer in uw vertrouwde omgeving bent).

Wij staan voor u klaar 21 / 04

Uiteraard gaat momenteel veel aandacht naar corona, maar weet dat we ook élke dag blijven klaar staan voor ALLE patiënten die medische hulp nodig hebben!

Heropstart 01 / 05

Zoals door de Nationale Veiligheidsraad werd aangegeven zullen ziekenhuizen in de eerste fase van de exit geleidelijk een gedeelte van de uitgestelde zorg hervatten vanaf 4 mei. Door de coronacrisis is er wel één en ander veranderd in ons ziekenhuis. Hieronder leest u hoe we geleidelijk raadplegingen en dringende ingrepen hervatten op een veilige manier. Samen kunnen we er voor zorgen dat het ziekenhuis voor u als patiënt én voor onze medewerkers een veilige plek is en blijft.

Contactopsporingslijn 06 / 05

Vanaf maandag 11 mei start de Vlaamse overheid met telefonische contactopsporing. Op die manier wil de overheid in kaart brengen wie er mogelijk besmet is met het coronavirus.

Update: maatregelen patiënten in het ziekenhuis 13 / 05

Vanaf 14 mei worden er aan de hoofdingang geen parameters meer genomen van patiënten die toekomen in het ziekenhuis.

Update - algemene maatregelen 15 / 05

Nu enkele maatregelen werden versoepeld, is er weer meer volk op de been, ook in az Vesalius, uw ziekenhuis. Het is belangrijk dat u alle richtlijnen goed opvolgt om zo uzelf, andere patiënten en onze medewerkers te beschermen. Zo zorgen we samen voor een veilige en vlotte zorgverlening.

Werelddag zonder Tabak 27 / 05

(* maar anders dan vorig jaar) Elk jaar op 31 mei is het Werelddag zonder Tabak en besteden we in az Vesalius extra aandacht aan de gevolgen van roken. De afgelopen jaren gebeurde dit door een infostand waar rokers terechtkunnen met hun vragen over stoppen met roken. Dit jaar bieden we ons rookstopadvies telefonisch aan. Op vrijdag 29 mei kunnen personeelsleden en patiënten, gehospitaliseerd of thuis, daarvoor terecht bij onze tabakologe op het nummer 012 39 60 94, tussen 09.00 en 16.00 uur.

Update - hygiëneadvies bij ontslag na isolatie voor het Coronavirus 25 / 08

Hieronder vindt u de hygiëneadviezen van Scienscano voor patiënten met COVID en huisgenoten.

Versoepeling bezoekregeling 07 / 09

Vanaf komende dinsdag 2 juni is bezoek opnieuw beperkt toegelaten in ons ziekenhuis. We zijn bijzonder blij dat patiënten die al of nog lang in het ziekenhuis moeten verblijven opnieuw bezoek mogen ontvangen. Maar om de veiligheid van onze medewerkers en patiënten maximaal te beschermen moeten bezoekers wel strikte voorwaarden naleven.

interne besmettingen in az Vesalius 14 / 01 A.Z. Vesalius

In ons ziekenhuis zijn er de afgelopen week enkele interne besmettingen met COVID-19 vastgesteld bij een aantal patiënten en personeelsleden. Door het snelle en accurate handelen van onze medewerkers is de situatie op onder controle. Wij nemen zoals altijd alle nodige maatregelen om de veiligheid van onze patiënten en onze medewerkers te waarborgen. Alle geplande behandelingen en ingrepen blijven doorgaan.

Een nieuw medisch centrum in Bilzen 23 / 03

Op 16 maart openden de deuren van ons nieuwe medisch centrum in Bilzen. Het nieuwe gebouw huisvest een polikliniek, chirurgisch dagziekenhuis met twee digitale operatiezalen en een dienst medische beeldvorming. Huisartsenwachtpost HWP37 verhuisde mee naar het nieuwe ziekenhuis. Er is ook een ondergrondse parking met 44 parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

Nieuwe MUG voor az Vesalius 26 / 04

De spoedgevallendienst van az Vesalius heeft een nieuwe MUG-auto. Binnenkort rukt het MUG-team uit met een Volvo XC90 die volledig is omgebouwd tot interventievoertuig met de nieuwste technische voorzieningen op gebied van veiligheid en zichtbaarheid. Ook de medische uitrusting in de auto werd aangepast en vernieuwd.

Vacature ziekenhuishygiënist i.k.v. het ziekenhuisnetwerk 30 / 06

Binnen het ziekenhuisnetwerk zijn we opzoek naar een verpleegkundig ziekenhuishygiënist. Deze vacature kadert binnen het HOST-project (Hospital Outbreak Support Teams).

Vacature aankoper HospiLim 07 / 07

HospiLim vzw faciliteert de samenwerking tussen de Limburgse ziekenhuizen en psychiatrische centra op gebied van aankoop en plaatst overheidsopdrachten voor de aangesloten ziekenhuizen. Focus ligt op aankoop van o.a. geneesmiddelen, steriele medische hulpmiddelen, niet-steriele hulpmiddelen en investeringsgoederen conform de wetgeving overheidsopdrachten.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.