AZ Vesalius logo

Wegenwerken

Er zijn heel wat wegenwerken in de buurt van onze campus in Tongeren. Vertrek op tijd naar je afspraak in ons ziekenhuis.

Dagopname in MC Bilzen

U wordt opgenomen in Medisch Centrum Bilzen voor een poliklinische behandeling met korte verblijfsduur.

De nieuwe technologieën maken het mogelijk dat ingrepen maar een verblijf van een aantal uren vereisen.

Voor de patiënt biedt deze efficiënte vorm van zorgverlening het bijkomend voordeel dat de breuk met het familiaal en/of professioneel milieu wordt vermeden.

De eenheid omvat 30 bedden en is gelegen op de 1e verdieping.

Iedere kamer beschikt over een radio en TV.

Bij de opname kan u kiezen voor een éénpersoons, tweepersoons of een gemeenschappelijke kamer.  Voor een éénpersoonskamer wordt er een supplement en ereloon voor de arts aangerekend. Voor een tweepersoons- en gemeenschappelijke kamer wordt er geen supplement aangerekend.

Na de ingreep wordt de patiënt naar de recovery gebracht en daarna naar zijn kamer. De arts vult het dossier verder aan, geeft richtlijnen voor de nazorg en schrijft een ontslagbrief voor de huisarts. Ook zorgt de arts voor het invullen van de nodige attesten en voorschriften en de eventuele verpleegnota (in geval verpleegkundige nazorg noodzakelijk is).

Indien om medische redenen het ontslag niet dezelfde dag kan doorgaan, wordt een overnachting geregeld in het az Vesalius in Tongeren. Het overbrengen wordt door onze diensten zelf uitgevoerd en valt volledig ten koste van het ziekenhuis.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.