AZ Vesalius logo

Zelfhulpgroepen

Door een intentieverklaring met ZOPP Limburg ondersteunt azVesalius het concept ‘zelfhulpvriendelijk ziekenhuis’.

ZOPP Limburg is een samenwerkingsinitiatief tussen het Vlaams Patiëntenplatform vzw en het Trefpunt Zelfhulp vzw. De activiteiten van ZOPP kennen 3 speerpunten:

 • Patiëntenverenigingen begeleiden bij een kwaliteitsvolle basiswerking
 • De stem van de patiënt meer gehoor geven
 • Een brug vormen tussen verenigingen en de overheid  

 

az Vesalius heeft een samenwerkingsovereenkomst met onderstaande patiëntenverenigingen:

 • vzw Rozerood is een Limburgse vereniging van en voor mensen met kanker en hun naasten.Rozerood brengt lotgenoten en mensen die hen omringen samen.  www.vzwrozerood.be

 

 • De Diabetes Liga is een patiëntenvereniging voor mensen met diabetes. Zij ijvert ervoor om de diabeteszorg continu te verbeteren en ondersteuning te bieden. www.diabetes.be, e-mail: infolijn@diabetes.be of het gratis nummer: 0800 96 333.

 

 

 • Stoma Ilco vzw is een zelfhulpgroep van, voor en door stomadragers. Zij biedt een aanvullende ondersteuning op de medische en verpleegkundige zorg voor de patiënt en zijn naasten. E-mail: stomalimburg@gmail.com of 0477/99 15 29. www.stomailco.be

 

 • Actief WW is een vriendengroep voor en door weduwen en weduwnaars in Limburg. Zij bieden lotgenoten de gelegenheid om het verlies van de overleden partner te verwerken en een steun te zijn voor elkaar. Meer info vind je via www.actiefww.com of tel. 011 60 45 88.

 

 • RA Limburg vzw verenigt patiënten met reumatoïde artritis. In samenwerking met de Limburgse reumatologen organiseert deze patiëntenvereniging infosessies omtrent deze ziekte en de invloed ervan op het dagelijks leven. www.RAlimburg.be, e-mail: zelfhulpgroepreuma@hotmail.com of tel. 012 74 27 85.

 

 • COPD vzw is een patiëntenvereniging van en voor lotgenoten met chronisch obstructief longlijden. Patiënten en hun familie kunnen er terecht voor informatie over de ziekte en haar gevolgen, om ervaringen uit te wisselen en om deel te nemen aan aangepaste activiteiten. 
  www.copdvzw.be.

 

Een overzicht van alle zelfhulpgroepen in Vlaanderen vind je bij Trefpunt Zelfhulp.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.