AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

Welkom in az Vesalius!

Het algemeen ziekenhuis Vesalius is een mooi perifeer ziekenhuis met 326 erkende bedden. az Vesalius ligt midden in het glooiende en toeristische Haspengouw, maar dankzij de vlotte toegang tot het snelwegennetwerk, liggen Hasselt, Maastricht en Luik slechts op 20 minuten rijden.

az Vesalius heeft een doorverwijsgebied van meer dan 100.000 inwoners en beschikt over de diensten Heelkunde, Inwendige, Geriatrie, Materniteit, Pediatrie, Neonatologie, een erkende MUG en gespecialiseerde dienst spoedgevallen, een revalidatie afdeling, een palliatieve eenheid, chirurgische en interne dagziekenhuizen en een uitgebreide polikliniek.

Meer dan 130 artsen en 800 personeelsleden staan dagelijks ter beschikking voor een kwalitatieve en patiëntvriendelijke medische zorg op onze twee campussen in Tongeren en Bilzen.

az Vesalius is een professioneel regionaal ziekenhuis waar “zorg met een menselijk gelaat” het leidmotief van alle medewerkers is. Ons motto willen we overigens niet enkel in de praktijk brengen voor onze patiënten, maar voor alle mensen waar we dagelijks mee in contact komen, zoals collega’s, bezoekers, leveranciers en dienstverleners.. Hiervan getuigt onze “Vesalius Hoffelijkheidscode”.

Diensten

De 326 bedden van het ziekenhuis zijn verdeeld over 19 afdelingen:

 • Geneeskunde (2)
 • Heelkunde (3)
 • SP locomotorische
 • SP chronische zorgen
 • SP palliatieve zorgen
 • Geriatrie (3)
 • Materniteit
 • Pediatrie        
 • Daghospitalisatie (4)
 • Intensieve zorgen
 • Spoedgevallen

Er is een intensieve dienst voor opvang van zowel chirurgische als geneeskundige patiënten. Niet geplande en dringende opnames  worden opgevangen op onze spoedgevallendienst, die uitgerust is voor MUG-interventies en patiëntenvervoer via de dienst 100.

Verder beschikt az Vesalius over een erkende palliatieve afdeling, een afdeling neonatalogie voor opvang van te vroeg geboren baby's en een afdeling voor wiegendood monitoring; een slaaplabo en een geheugenkliniek. In 2016 opende bovendien de gloednieuwe dienst Ambulante Revalidatie. 

Diagnoses

Voor diagnosestelling kan het ziekenhuis een beroep doen op de allernieuwste medisch-technische infrastructuur van de afdelingen medische beeldvorming (radiologie, echografie, CT scan, NMR), nucleaire geneeskunde en het klinisch laboratorium.

Polikliniek

Naast het hospitalisatieaanbod kunnen de patiënten terecht in Tongeren en Bilzen op de polikliniek, waar de artsen dagelijks consultatie houden.

 

Jaarverslagen

Twee campussen

Het Algemeen Ziekenhuis Vesalius staat voor kwalitatieve hoogstaande zorg en veiligheid voor patiënten op twee campussen: Tongeren en Bilzen.

De meeste van onze artsen zijn actief op beide campussen en de kwaliteit van de zorg is overal dezelfde. Patiëntvriendelijkheid en -veiligheid dragen wij hoog in het vaandel!

az Vesalius Tongeren

Hazelereik 51
3700 Tongeren

T. 012 39 61 11

Medisch centrum az Vesalius Bilzen

Hospitaalstraat 15 C
3740 Bilzen

T. 012 39 61 11

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.