AZ Vesalius logo

Wegenwerken

Er zijn heel wat wegenwerken in de buurt van onze campus in Tongeren. Vertrek op tijd naar je afspraak in ons ziekenhuis.

ESWT (shockwave therapie)

Indicatie

ESWT (extracorporiële Shockwave Therapie) wordt gebruikt voor de behandeling van overbelastingsletsels van pezen, al dan niet met verkalkingen. De meest frequente indicaties voor Shockwave Therapie zijn schouderpijn, tenniselleboog, knie- en achillespeesoverbelasting en hielspoor.

 

Werking

Door middel van hoogenergetische geluidsgolven (shockwave) wordt het gekwetste weefsel gepkrikkeld hetgeen de doorbloeding verbetert. Eventuele verkalkingen worden hierdoor ook verbrijzeld. Zo wordt het natuurlijke herstelproces van het lichaam gestimuleerd.

 

Effect

Het effect van het opgewekte herstelproces door shockwave therapie is slechts geleidelijk merkbaar. De resultaten zijn daarom pas 1 maand na de laatste behandeling te beoordelen. Wetenschappelijk onderzoek toont bij 70% van de shockwave behandelingen een goed resultaat.

 

Praktisch

Een shockwave behandeling bestaat uit 3 sessies met telkens ongeveer 1 week tussen (de opeenvolgende behandelingen versterken elkaar). Voor de sessie wordt eerst de gekwetste zone opgezocht met echografie. Dan worden ongeveer 2000 snel opeenvolgende schokjes gegeven (5 min). Er is geen nazorg nodig: je kan met de wagen rijden en alle normale activiteiten hervatten. Shockwave Therapie is uiterst veilig: de dag nadien is er soms een lichte roodheid die spontaan verdwijnt.

 

Meer info over shockwave therapie 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.