AZ Vesalius logo

Wegenwerken

Er zijn heel wat wegenwerken in de buurt van onze campus in Tongeren. Vertrek op tijd naar je afspraak in ons ziekenhuis.

Elektromyografie (EMG)

De test bestaat uit een zenuwgeleidingsonderzoek en een naald-EMG.

Bij het zenuwgeleidingsonderzoek worden er korte elektrische prikkels over de zenuw gestuurd om de werking ervan te evalueren. Zo worden zowel de zenuwen naar de spieren als de gevoelszenuwen getest.

Bij het naald-EMG wordt een klein naaldje in een aantal spieren geprikt om de elektrische activiteit te analyseren. De naald wordt niet gebruikt om producten in te spuiten.

De test duurt ongeveer 15 minuten en vergt geen speciale voorbereiding. De test kan gevoelig zijn maar is niet pijnlijk. Nadien kan u zonder probleem met de wagen naar huis rijden.

De dag nadien kunnen de plekjes waar de naaldjes geprikt zijn, aanvoelen als een blauwe plek. Zwangerschap is geen probleem.

 

Indicaties

Het onderzoek wordt uitgevoerd bij verdenking van zenuwbaanaandoeningen en spierziekten. Veel voorkomende klachten van deze aandoeningen zijn gevoelsstoornissen (bv. tintelingen) en/of spierzwakte. Afhankelijk van de klacht, de lokalisatie en het klinisch onderzoek zal de Fysisch Geneesheer een bepaalde regio analyseren.

Meer info: www.fysischegeneeskunde.be

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.