AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

De afdeling geriatrie

Een geriatrische dienst is een hospitalisatieafdeling voor de opvang van acuut zieke bejaarden, die zich vaak aanbieden met atypische klachten.

Het verplegen op de afdeling geriatrie is gericht op het stimuleren van de zelfzorg en het zelfstandig zijn in voorbereiding op de terugkeer naar huis.

Herstel en behoud van de gezondheidstoestand, motoriek, voedingstoestand en het verbeteren en behouden van psychosociaal functioneren zijn belangrijke aandachtspunten.

Een multidisciplinaire benadering beantwoordt het best aan de noden en behoeften van een geriatrische afdeling. Elke discipline formuleert zijn eigen specifieke doelstellingen die op een wekelijkse patiëntenbespreking worden besproken en op elkaar afgestemd.

Het multidisciplinair team bestaat uit een arts, verpleegkundige, ergotherapeut, kinesist, sociaal werker, logopedist en psycholoog.

Contact

Folders en brochures

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.