AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

Nefrologie

Nefrologie is het onderdeel van de interne geneeskunde dat zich met nieraandoeningen bezighoudt. De arts van dit vakgebied heet nefroloog.

Veel nierziekten hebben te maken met afwijkingen van de membraan van de zeeflichaampjes (glomeruli) die het bloedplasma filteren.

Nefrologie versus urologie

Ook de urologie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de nieren en urinewegen. De urologie is onderdeel van de heelkunde, en de nefrologie onderdeel van de interne geneeskunde. Een nefroloog richt zich met name op de functie en werking van de nieren, en behandelt deze zo nodig met medicatie of dialyse. De uroloog voert operaties aan nieren, urinewegen, prostaat, blaas en geslachtsorganen uit.

Thuismedicatie meebrengen!

Voor elke consultatie met een specialist gelieve uw huidige medicatielijst mee te brengen.

Klik hier voor het formulier Thuismedicatie.

Voor informatie en afspraken

Voor een afspraak met dr. Evelien De Maeseneer en dr. Johan Van Walleghem, kunt u contact opnemen met de balie van het autodialysecentrum:

T. 011 69 96 20 (dr. Evelien De Maeseneer)

en

T. 011 33 87 00 (dr. Johan Van Walleghem)

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.