AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

Pediatrie

Welkom op onze kinderafdeling! Wij staan in voor de opvang en verzorging van zieke kinderen zowel op chirurgisch als geneeskundig vlak. Wij bieden zieke kinderen en hun ouders hoogkwalitatieve, gepersonaliseerde en patiëntvriendelijke begeleiding aan.

Multidisciplinair Team

Kinderartsen

Ons team van kinderartsen zorgt dagelijks voor continue zorg. In de voormiddag komt de kinderarts bij u langs op de kamer. Hij/zij onderzoekt uw kind en waar nodig wordt de behandeling bijgestuurd en met u besproken.

Een vlotte communicatie met de ouders is voor ons een absolute prioriteit. Aarzel niet de arts (of verpleegkundige) aan te spreken bij vragen, twijfels of onduidelijkheden.

Na 19u, in het weekend en op feestdagen is er steeds een kinderarts van wacht voor noodgevallen.

Verpleegkundig team

Het verpleegkundig team bestaat uit gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij staan dag en nacht klaar voor de opvang, begeleiding en verzorging van uw kind. Zij doen dit met grote betrokkenheid en houden zo veel mogelijk rekening met de gewoontes en het ritme van uw kind.

De hoofdverpleegkundige van onze afdeling is mevr. Heidi Jans. Aarzel niet om haar aan te spreken wanneer u vragen of opmerkingen heeft.

Pedagogisch medewerkster en speeljuf

De pedagogisch medewerkster of speeljuf komt van maandag tot en met vrijdag, elke voormiddag op de kamer. Zij voorziet speelgoed (uitleendienst) afgestemd op de leeftijd van uw kind. Kinderen die de kamer mogen verlaten, kunnen terecht in onze speelkamer. De speelkamer is een ruimte waar de kinderen, ongestoord kunnen spelen. Daarom worden er in de speelkamer geen prikken gegeven of onderzoeken gedaan.

Psychologische begeleiding en ondersteuning

Psychologische begeleiding en ondersteuning kan aangewezen zijn tijdens het ziekenhuisverblijf van een kind. Onze kinderpsychologe kan in overleg met uw kinderarts ingeschakeld worden.

Kinesitherapeut

De kinesitherapeut (ook wel kinesist genoemd) komt langs op aanvraag van de arts.

Diëtiste

Wanneer een aangepast dieet moet worden opgesteld, komt de diëtiste langs. Er wordt dan in overleg met de ouders, rekening houdend met de voorschriften van de dokter, een zo aangenaam en haalbaar mogelijk dieet samengesteld.

Studenten verpleegkunde en geneeskunde

Vanuit verschillende opleidingsinstellingen (universitair, hoger en beroepsonderwijs) doen studenten stage op onze afdeling. Zij werken steeds onder toezicht. Ze hopen door hun inzet u tot hulp en steun te zijn tijdens het verblijf.

Onderhoudspersoneel

Onze poetsvrouwen zorgen ervoor dat u in een aangename en nette omgeving kunt verblijven.

Ziekenhuisopname

Klik hier om u goed voor te bereiden en meer te weten over de ziekenhuisopname van uw kind.

 

 

Thuismedicatie meebrengen!

Voor elke consultatie met een specialist gelieve de huidige medicatielijst van uw kind mee te brengen.

Klik hier voor het formulier Thuismedicatie.

Opname van uw kind

Alles wat u wil weten over de ingreep of onderzoek van uw kind vindt u in de handige brochure: klik hier

Voor afspraken met de kinderartsen

Onze kinderartsen consulteren enkel op afspraak.

Bel tijdig indien u snel een afspraak wenst:

T. 012 396 111

Er is altijd een kinderarts van wacht voor noodgevallen.

Na 19:00 uur, in het weekend en op feestdagen zijn er geen consultaties.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.