AZ Vesalius logo

Het team

Het multidisciplinair team van de afdeling pediatrie staat voor u klaar.

Pediaters

Onze kinderartsen bieden dagelijks continue zorg. In de voormiddag komt de kinderarts bij u langs op de kamer. Hij/ zij onderzoekt uw kind en waar nodig wordt de behandeling bijgestuurd en met u besproken.

Een vlotte communicatie met de ouders is voor ons een absolute prioriteit. Aarzel niet de dokter of een verpleegkundige aan te spreken bij vragen, twijfels of onduidelijkheden.

Na 19.00 uur, in het weekend en op feestdagen is er steeds een kinderarts van wacht voor noodgevallen.

vlnr. dr. An Declercq, dr. Adrienne Botos, dr. Patrick Bollen, dr. Bieke Christiaens, dr. Sara Lecoutere

Verpleegkundigen

De gespecialiseerde verpleegkundigen van onze afdeling zorgen voor de opvang, begeleiding en verzorging van uw kind. Zij doen dit met grote betrokkenheid en houden zo veel mogelijk rekening met de gewoontes en het ritme van uw kind.

Heidi Jans is de hoofdverpleegkundige van onze dienst. Aarzel niet om haar aan te spreken wanneer u vragen of opmerkingen heeft.

Kinesist

Wanneer kinesitherapie nodig is komt er op vraag van de pediater een kinesist langs. 

Diëtiste 

Een aangepast dieet wordt opgesteld door de diëtiste. Die zal in overleg met de ouders, en rekening houdend met de voorschriften van de dokter, een zo aangenaam en haalbaar mogelijk dieet samengesteld.

Kinderpsychologe

Psychologische begeleiding en ondersteuning kan aangewezen zijn tijdens het ziekenhuisverblijf van een kind. Onze kinderpsychologe kan in overleg met uw kinderarts ingeschakeld worden.

Speeljuf

Op maandag, woensdag en vrijdag komt de speeljuf in de voormiddag. Op dinsdag en donderdag is zij in de namiddag aanwezig. Zij zorgt voor speelgoed (uitleendienst) afgestemd op de leeftijd van uw kind.

Kinderen die de kamer mogen verlaten, kunnen ongestoord spelen in de speelkamer. 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.