AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

Onze werking

Een consultatie in de pijnkliniek kan enkel na een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.

Vragenlijst

Als er een afspraak wordt gemaakt wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen die toets naar uw pijnproblematiek en uw dagelijks functioneren. Die ingevulde vragenlijst bezorgt u samen met de doorverwijsbrief aan ons. Zo krijgt onze pijnspecialist een goed overzicht van uw klachten en van welke stappen u al heeft genomen om de pijn te behandelen. 

Een eerste consultatie

Tijdens uw eerste afspraak wordt u gezien door de anesthesist-pijntherapeut. Deze overloopt samen met u de ingevulde vragenlijst. Aan de hand van diverse vragen over de pijn die u voelt, eventuele beeldvorming, een klinisch onderzoek, uw medische voorgeschiedenis, … probeert de arts uw klachtenpatroon in kaart te brengen.

Voor een juiste diagnosestelling, indien doe nog niet gekend is, kunnen bijkomende vooronderzoeken zoals een consultatie bij een kinesitherapeut, een psycholoog of een proefbehandeling nodig zijn.

Al deze gegevens worden samengebracht en besproken op een multidisciplinair overleg. Na dit overleg komt u opnieuw op gesprek om samen de therapeutische mogelijkheden te overlopen en een behandelplan op te stellen.

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.