AZ Vesalius logo

Wegenwerken

Er zijn heel wat wegenwerken in de buurt van onze campus in Tongeren. Vertrek op tijd naar je afspraak in ons ziekenhuis.

Oncomove

Het revalidatieprogramma richt zich tot volwassen oncologische patiënten, zowel mannen als vrouwen, die op het einde van een oncologische behandeling zijn gekomen of aan het afronden zijn, of die de behandeling reeds een tijdje achter de rug hebben.

Doel?

De levenskwaliteit en het functioneren van de patiënt verbeteren.

Inhoud?

Wij bieden u een op maat gemaakt programma op basis van uw mogelijkheden en uw verwachtingen. Bij de start van het programma zullen een aantal metingen gebeuren om uw fysieke conditie op dat moment te evalueren.

Van hieruit gaan we proberen te werken aan de opbouw van uw conditie door middel van cardio- en stabilisatietraining. We gaan werken aan opbouw van kracht en ook stretchoefeningen behoren tot ons therapie.

Naast het trainingsprogramma biedt de ‘oncomove’ ook de mogelijkheid om deel te nemen aan 3 informatiesessies. Een multidisciplinair team bestaande uit psychologe, diëtiste, verpleegkundige, ... zal hier informatie geven over onderwerpen als voeding, vermoeidheid, slaapmoeilijkheden, verwerking en beleving van de ziekte.

Na beëindigen van het programma zullen uw fysieke functies opnieuw gemeten worden om na te gaan welke vooruitgang u geboekt heeft.

Praktisch?

Het revalidatieprogramma kan gestart worden op doorverwijzing van uw huisarts, oncoloog of na raadpleging bij één van onze revalidatieartsen.

U kan bij ons terecht voor het oncomove programma op maandag en donderdag van 13:00 tot 14:00 uur. Data van de informatiesessies worden tijdig meegedeeld en hiervoor kan u zich dan vrijblijvend inschrijven.

De afspraken kan u maken aan de balie of via het secretariaat van de revalidatie.

 

Folders en brochures

Informatie en afspraken

Voor meer informatie over onze behandelingen kan u contact opnemen met Kim Dessers, hoofdkinesitherapeut, tel. 012 39 79 67.

Voor een afspraak kan u contact opnemen met het secretariaat, tel. 012 39 79 50.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.