AZ Vesalius logo

Professor dokter Kristof Smeets

Opleiding en ervaring

Professor dokter Smeets studeerde af als orthopedisch chirurg aan de KU Leuven, met extra bekwaamheid in knie- en sportletsels. Hij volgde nadien nog extra opleidingen bij gerenommeerde kniechirurgen in Australië en de Verenigde Staten.

Vervolgens verfijnde hij gedurende meerdere jaren zijn kennis en kunde bij Professor Bellemans waarmee hij momenteel samenwerkt in een multidisciplinaire sportpraktijk (GRIT Belgian Sports Clinic). Tijdens deze periode volgde hij ook meerdere cursussen in musculoskeletale echografie.

Tot slot spendeerde hij vier maanden aan bijkomende fellowships in voet-, enkel- en sportpathologie in verschillende gespecialiseerde centra in België.

Prof. dr. Smeets deed innovatief onderzoek naar de ligamentaire stabiliteit van de knie en legde hierover met succes een doctoraat af. Deze jaren van intens onderzoek werden bekroond met de titel van doctor in de (bio)medische wetenschappen aan de Universiteit Hasselt en KU Leuven.

Hij gaat mee als begeleidend arts tijdens stages van het Belgisch Olympisch and Interfederaal Comité (BOIC). Ook begeleidde hij als teamarts verschillende voetbalploegen bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

 


v.l.n.r. prof.dr. Smeets, dr. Geukens, dr. Suy

Sportkliniek

Raadpleging op maandag

Maak een afspraak

E-mail: sportkliniek@azvesalius.be

Tel. 012 39 78 91
 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.