AZ Vesalius logo

Coronavirus COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

Wij nemen de nodige maatregelen om ook nu kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen voor elke patiënt. Daarom is onze bezoekregeling aangepast en vragen wij u enkele richtlijnen strikt op te volgen.

Prof. Dr. Kristof Smeets

Informatie en afspraken:

Secretariaat orthopedie
Tel. 012 39 79 02 of 012 39 79 04

Maak hier uw online afspraak.

Opleiding:

Dokter Smeets studeerde af als orthopedisch chirurg aan de KU Leuven, met extra bekwaamheid in knie- en sportletsels. Hij volgde nadien nog extra opleidingen bij gerenommeerde kniechirurgen in Australië en de Verenigde Staten.

Vervolgens verfijnde hij gedurende meerdere jaren zijn kennis en kunde bij Professor Bellemans waarmee hij momenteel samenwerkt in een multidisciplinaire sportpraktijk (GRIT Belgian Sports Clinic). Tijdens deze periode volgde hij ook meerdere cursussen in musculoskeletale echografie. Tot slot spendeerde hij vier maanden aan bijkomende fellowships in voet-, enkel- en sportpathologie in verschillende gespecialiseerde centra in België.

Dr. Smeets deed innovatief onderzoek naar de ligamentaire stabiliteit van de knie en legde hierover met succes een doctoraat af. Deze jaren van intens onderzoek werden bekroond met de titel van doctor in de (bio)medische wetenschappen aan de Universiteit Hasselt en KU Leuven.

Hij gaat mee als begeleidend arts tijdens stages van het Belgisch Olympisch and Interfederaal Comité (BOIC). Ook begeleidde hij als teamarts verschillende voetbalploegen bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Consultaties

  ma di wo do vr
az Vesalius Tongeren Voormiddag 7u45-12u30 Namiddag 13-18u Voormiddag OK of raadpleging 8-11u45
Medisch centrum az Vesalius Bilzen Namiddag 13-18u

Specialisme

Prof. Dr. Kristof Smeets

Prof. Dr. Kristof Smeets

Emailadres: orthopedie@azvesalius.be

Professionele aandachtsgebieden:

  • Orthopedisch chirurg
  • Knie- en sportletsels
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.