AZ Vesalius logo

Wegenwerken

Er zijn heel wat wegenwerken in de buurt van onze campus in Tongeren. Vertrek op tijd naar je afspraak in ons ziekenhuis.

Prof. Dr. Kristof Smeets

 

Opleiding:

Prof. Dr. K Smeets studeerde af als orthopedisch chirurg aan de KU Leuven, met extra bekwaamheid in knie- en sportletsels. Hij volgde nadien nog extra opleidingen bij wereldbefaamde kniechirurgen in het North Sydney Orthopaedic & Sports Medicine Centre (Sydney - Australië), de Mayo Clinic (Rochester – Verenigde Staten) en de Steadman Clinic (Vail - Verenigde Staten).

Vervolgens verfijnde hij gedurende meerdere jaren zijn kennis en kunde bij Professor Bellemans waarmee hij momenteel samenwerkt in een multidisciplinaire (sport)praktijk (GRIT Belgian Sports Clinic & Arthroclinic). Tijdens deze periode volgde hij ook meerdere cursussen in musculoskeletale echografie.

Prof. Dr. Smeets deed innovatief onderzoek naar de ligamentaire stabiliteit van de knie en legde hierover met succes een doctoraat af. Deze jaren van intens onderzoek werden bekroond met de titel van doctor in de (bio)medische wetenschappen aan de Universiteit Hasselt en KU Leuven.

Prof. Dr. Smeets is lid van de medische staf bij het Belgisch Olympisch and Interfederaal Comité (BOIC) en begeleidt internationale competities. Ook was hij als team-arts verbonden bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Hij is momenteel actief lid van de Belgian Knee Society (BKS) en European Knee Society (EKS).

 

Informatie en afspraken:

Secretariaat orthopedie
Tel. 012 39 79 02 of 012 39 79 04

Maak hier uw online afspraak.

Bij acute knie- en sportletsels (voorste kruisband scheur, geluxeerde meniscusscheur,... ) kan een urgente afspraak gemaakt worden via de sportkliniek.

Consultaties

  ma di wo do vr
az Vesalius Tongeren Voormiddag Namiddag (even week) Voormiddag Namiddag (oneven week)
Medisch centrum az Vesalius Bilzen Namiddag (even week) Voormiddag Namiddag (oneven week)

Specialisme

Prof. Dr. Kristof Smeets

Prof. Dr. Kristof Smeets

Emailadres: orthopedie@azvesalius.be

Professionele aandachtsgebieden:

  • Orthopedisch chirurg
  • Knie- en sportletsels
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.